Manifest

Conciutadans i conciutadanes immersos en l'atonia i l'estupefacció de trobar-vos cada dia un article més estúpid que el del dia anterior! Hola, què tal? Això és un discurs a la nació.

Carlo M. Cipolla digué: «Una persona és estúpida si provoca danys a altres persones o grups de persones sense obtenir cap guany per a ella mateixa, o fins i tot perjudicant-se ella mateixa.». Va dir altres coses, totes elles molt interessants, fins que, per sorpresa seva, va tenir al davant tota una teoria general sobre l'estupidesa humana. Cipolla, far en la nit, Cipolla, l'home que ens guia.

Les teories econòmiques fan gràcia perquè són com portes que s'obren a noves interpretacions de la realitat. A qualsevol realitat. Doncs bé, el col·lectiu sense rostre que us parla ha decidit aplicar la Teoria General sobre l'Estupidesa Humana als articles d'opinió sobre el procés —o EL TEMA— que viu des de fa un temps la nostra societat.

Fa temps que analitzem científicament l'estupidesa articulística que ens regala la premsa i hem detectat que actua com una font inesgotable de verí i odi, la qual cosa ens desagrada. Només coneixem un antídot contra l'estultícia, un antídot que es coneix com a IRONIA. La ironia, la més suprema de les formes que pren la intel·ligència!

És per això que, després d’unes proves apressades que van culminar la nit de Cap d’Any de 2013 amb la proclamació dels guanyadors ex-aequo del Premi Darwin 2013 (Javier Cercas per allò del semàfor vermell i Enrique Gil Calvo per allò altre de l’hereu escampa), hem decidit fer-ho bé, no, fer-ho millor, i convocar el PREMI DARWIN 2014, en un any que ha d’anar tan carregat de simbolismes que ja no ve d’una pantalla més.

El PREMI DARWIN serà per a l’article més estúpid sobre EL TEMA escrit per un representant del sector unionista o anti-independentista, el qual, per fer honor al concepte d’estupidesa establert pel mestre Cipolla, no només no ajudi al prestigi intel·lectual de qui l’ha escrit, sinó que, a més, contribueixi a la disminució del prestigi de l’unionisme. És a dir, per a l’articulista que mati dos pardals d’un sol tret, però que els pardals siguin ell mateix i l’opció ideològica que representa. 

El nom dels Premis ret homenatge, avui 12 de febrer, aniversari del seu naixement, a l’insigne científic Charles Darwin (1809-1882), autor de la teoria de l’evolució humana, el nom del qual ja bateja els famosos Darwin Awards, dels quals humilment (i vilment, que això és internet) manllevem el títol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada