Bases del Premi Darwin 2014

El funcionament del Premi Darwin és el següent:

  • Cada cop que el comitè promotor del Premi detecti algun article potencialment digne de ser guardonat l’inclourà a la selecció mensual que es troba en aquest blog.
  • Si algun lector detecta algun article digne de menció el pot notificar al compte de Twitter @PremiDarwin2014, i gustosament el sotmetrem a una breu anàlisi per tal de decidir si mereix entrar a la selecció mensual. Qualsevol ajuda serà benvinguda.
  • Durant la primera quinzena del mes se seleccionarà el millor article del mes anterior a través d’una votació oberta a tots els internautes: mentre no arriba l’anhelat 9N, què millor que anar practicant la vella pràctica de la democràcia?
  • Sempre que sigui possible, i sempre que ell vulgui, contactarem amb l’articulista guanyador del mes i li oferirem, com a premi, que vingui a compartir amb nosaltres un vermut al Jardí Romàntic de l’Ateneu Barcelonès, marc incomparable per a l’art de la tertúlia política. Així comprovarà de primera mà que els independentistes no ens mengem els nens ni els articulistes. En cas que la tertúlia es converteixi en memorable, podem arribar a escriure’n alguna crònica per a aquest blog.
  • A finals de desembre de 2014 se seleccionarà el millor article de l’any entre els dotze finalistes mensuals, també per rigurosa votació lliure i democràtica.
  • El col·lectiu impulsor dels Premis Darwin es reserva la possibilitat de crear premis especials al llarg de l’any en funció de l’evolució dels esdeveniments, com ara el Premi Nazzie, si continuen amb aquest costum tan lleig de titllar-nos de promotors del III Reich.
Per tal no de ser titllats d’extremistes o de radicals, hem decidit habilitar un llistat d’articles que considerem BRILLANTS, ENTENEDORS O DEFINITIUS, i que exemplifiquin el millor (que no és tot, tampoc) de l’articulisme independentista. N’anirem penjant els enllaços a la barra dreta del blog, perquè més gent encara (fins i tot els més conspicus unionistes) els pugui llegir.

Els criteris per a nominar un article al Premi Darwin són els següents:
  • Quedar amb el cul a l’aire: l’autor ha de mostrar al món la seva indigència intel·lectual. 
  • Excel·lència: l’autor ha d’aportar raonaments singulars i innovadors al mateix temps que falsos, tramposos o dignes del millor trapezista o escapista de circ. 
  • Maduresa: l’autor ha de ser major de 18 anys i estar en plena possessió de les facultats mentals.
  • Referència: l’article ha de ser referenciable i (preferiblement) contenir referències a altres autors. 
Com que en el fons som uns romàntics, els articles (nominats o no) provindran de diaris que encara editin en paper (degudament enllaçats en el seu format virtual), però ens reservem el dret d’incloure’n d’altres, degut al seu elevat interès, o perquè ens hagin fet riure molt, de diaris només digitals (Vilaweb, Eldiario.es, Nació digital, etc.). No, l’e-notícies no val. 

No garantim la lectura integral ni detinguda de tots els articles abans de guardonar-los. Ja n’estem farts de perdre el temps.

Tampoc no volem dedicar el nostre preciós temps a llegir MÉS articles d’en Francesc de Carreras, que queda, així, i de manera absolutament arbitrària, pre-eliminat de qualsevol selecció.

Els articles han de ser sobre EL TEMA i no sobre altres temes col·laterals (en principi, ni immersió lingüística ni avortament ni IVA cultural: ens hem de concentrar, que si no, perdem el fil).

Les nostres regles són aquestes i si no us agraden podeu crear un altre prèmit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada